Hommikul ärkasime 5:30, sest vaja oli ära viia loomingupäevik. Maganud olime vaid paar-kolm tundi, sest ma lõpetasin oma päevikut sündmuste ja esinemiste täitmisega ja Mattias jõudis ka hiljem koju. Niisiis pärast kuut jõudsime Kadri juurde, kes tuli ka vapralt varahommikul päevikut vastu võtma. Suured tänud! Jõudsime turusse tagasi, võtsime siis ülevalt kohvrid ja läksime Hedi ja Philippe'iga takso peale ning lennuki peale minek. Check-in oli juba tehtud, andsime kohvrid ära ja läksime turvakontrolli. Pole vist kunagi piiksunud nii, et üle kontrollitaks. Ütleme nii, et sellist kontrolli ei oodanud =D
Varsti liikusime edasi, paar tundi sõitu Houx -sse. Maja on sama muinasjutuline, kui oli eelmine kord. Tegime kella neljase lõuna = pitsa, väike uinak ja läksime poodi kõike vajalikku ostma. Kokku käisime siis kahes poes..
Tagasi jõudes panime asjad ära, pakkisime lahti ja niisama asjatasime, ilm muutus halvaks - hakkas sadama. Kella 20 paiku hakkasime sööma. Meiega oli ühinenud ka Philippe teine vend Christoph. Alustasime aperatiividega - väikesed ringikujulised saiakesed tadžiki kastme ja lõhepasteediga, mille juures olid veel pistaatsiapähklid ja krõpsud ja loomulikult vein ja siider ja ka õlu. Tip: Vein ega muu aperatiivi juurde käiv jook ei tohiks olla magus, sest magus kaotab maitsemeeled.
Võib arvata, et sellest sai juba kõht pooltäis. Jätkasime suure laua taga põhieinega - pardifilee, friikartulid, andiivid + special kaste, teraline(väga oluline märge) sinep.
Kokandus nõuanne: parti ei tohi lõpuni valmis küpsetada.
Sellele järgnes juustuvalik: 1 Brie, Rouy- oranži kattega juust, mis on ikka veel superhea, ja kaks kitsejuustu.
Saiaga tehakse taldrik toidust puhtaks st. muuhulgas ka, et toit oli väga hea. Iga juustu jaoks peaks idaalolukorras olema erinev nuga. Muidu tuleb nuga aga saia vastu puhtaks teha ja siis teise juustu kallale asuda ;) Kõht oli veel rohkem täis, aga see ei tähendanud, et toidukorrad läbi oleks - magustoiduks oli õunakook, mis oli ka delicieux! Ja siis oli magama minek. Ehtne sumoks valmistumine - sööd ja magad.
2. päev
Ärkasin ise juba varakult 8-9 paiku, kuid lebotasime ikka 11-ni. Ilm oli ennustatavast oluliselt parem, päike paistis, varjus oli 14 kraadi, päikese käes tuli vast 20 ikka ära. Minu ja Mattiase jaoks täielik suvi, Philippe lesis koos tumedate riietega lamamistoolil ja nautis, prantslaste jaoks on järelikult külm, hmm..
Umbes kella 14 ajal oli lõuna. Tassisime terrassile lauad ja toolid. Tegime grilli: sealiha ja vorstikesi. Philippe tegi järjekordselt ülimalt hea salati ja veel teise koos andiivide ja tomatiga, millele sai juurde lisada vinegretti, muidugi järgnes veel juustuvoor. Sellega me seekord piirdusime. Aega oli üsna mõnusalt - lugesin aknalaulal, võtsin päikest, astusin paljajalu rohu sisse ja kui poeetiliseks minna, nuusutasin selle suve sooja hurmavat lõhna. Sääski prantsusmaal veel ei eksisteeri. Puhkus...
No comments:
Post a Comment